17 september 2011

Meget informationsforvirring på diabetesområdet...

Der er rigtig mange mennesker, der ikke ved, at der er stor forskel på diabetes 1 og 2. Det sker desværre ofte i kombination med, at mennesker nogle gange tror, at de ved en helt masse – uden at kende den grundlæggende forskel.

Det kan jo et eller andet sted undre, at den generelle folkelige viden er så dårlig, når man tænker på – hvor mange mennesker der har både diabetes 1 og 2.

Der mangler jo heller ikke informationskampagner – når det gælder diabetes. Men det er nok også her, vi skal finde årsagen til den misvisende folkeoplysning. Mange informationskampagner er rette mod det livsstilsforbyggende ved diabetes 2, som intet har med diabetes 1 at gøre. Så en seriøs folkelig oplysning om diabetes 1, har altid stået i skyggen af livsstilsfokuseringen på diabetes 2.

Selvom der ikke er et sygdomsforebyggende formål ved noget bedre information om diabetes 1, så kan det have stor værdi, for os der lever med sygdommen. Jo mere seriøs og saglig information der er, jo mere slipper vi for at skulle kæmpe med at afmystificere misinformationen i det daglige.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hej...

Har du andre synsvinkler, viden eller erfaringer - så skriv en kommentar...

Venlig hilsen Ulla...