30 oktober 2011

Helbredelse eller behandling?

Der er masser af myter og informationsforvirring, når det gælder diabetesområdet. En af de sidste, jeg er stødt på, er – at en diabetes 1 diabetiker er blevet helbredet for diabetes 1 ved kostomlægning.

Så her lidt fakta om forskellen på helbredelse og behandling.

Diabetes kan ikke helbredes...
Der kræves insulin for at stofskiftet kan fungere – og immunsystemet har nedbrudt de insulinproducerende celler hos mennesker med diabetes 1. Hos mennesker med diabetes 2 – er der stadig insulinproduktion til stede. Den fungerer bare ikke så effektivt, som hos mennesker der ikke har diabetes.

Kostomlægninger er ikke helbredelse – men behandling...
Hos mennesker med diabetes 1, er kostomlægning en del af behandlingen – sammen med insulin (» Diabetes 1 – enkel beskrivelse…).

Hos mennesker med diabetes 2, er kostomlægning behandlingen – så kosten indhold af kulhydrater tilpasses kroppens nedsatte insulineffekt – og dermed stabiliseres blodsukkerne.

Hvis en insulinkrævende diabetiker har kunnet "helbredes" til at undvære insulin ved kostomlægning – så er der ikke tale om en diabetiker med diabetes 1. Det må have været en diabetiker med diabetes 2 – der ved kostomlægning har kunnet øge effekten af kroppens insulinproduktion så meget, at insulinen er blevet overflødig...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hej...

Har du andre synsvinkler, viden eller erfaringer - så skriv en kommentar...

Venlig hilsen Ulla...