22 oktober 2012

Man må hyle som de ulve?

Man må hyle som de ulve, man er iblandt – siges der i et gammelt mundheld. Et bud om personlig tilpasning. Ansvarsløs personlig tilpasning?

Der er eksempler på, at mennesker kan blive så pressede og desperate, at de "forglemmer" sig selv og reelt er utilregnelige – og reagerer i situationsbetinget affekt.

Der findes også eksempler på situationer og vilkår, hvor mennesker reelt ikke har en chance for at ændre noget ved noget. Det ligger ud over, hvad der er menneskeligt muligt.

Men bortset fra det. Så har alle vel ansvaret for sig selv og egne handlinger? Juridisk, moralsk og menneskeligt?

Mundheldet om at hyle som de ulve man er iblandt, synes at passe meget dårligt til et demokratisk samfund, der hylder principper som selvansvarlighed og ytringsfrihed?» Samarbejdsproblemerne i sundhedsvæsnet går hårdt ud over patienterne...

» Hvem har ansvaret for arbejdsmiljøet i sundhedsvæsnet?

» Er vold en acceptabel nødvendighed – indenfor nogen jobområder?

» Vold og dårligt arbejdsmiljø på bosteder for udviklingshæmmede – blev "syltet" i årevis…

» De umoralske hjemmehjælpere har stemplet branchen…

» Social- og sundhedsområderne under indflydelse af moderne management…

1 kommentar:

  1. Hvem skal ændre på de ting, der fungerer dårligt indenfor nogle miljøer og sammenhænge, hvis ikke initiativet til en åben og ærlig dialog kommer fra de mennesker, der er en del af miljøerne og sammenhængene?

    Overeksponerede skandalesager i nyhedsmedierne? Jeg tror rent personligt ikke, at det er det, der fremmer de mest konstruktive og civiliserede løsninger. Måske snarer tværtimod...

    SvarSlet

Hej...

Har du andre synsvinkler, viden eller erfaringer - så skriv en kommentar...

Venlig hilsen Ulla...